Instagramda Güvenlik 2 Katına Çıktı



Merhaba arkadaşlar bugün sizlerle Instagram güvenliği hakkında bilgiler vermeye çalışacağım.

Sosyal paylaşım siteleri arsında birinci sıralarda yer alan Instagram kullanıma sunulduğu günden bu zamana kadar herkezin ilgisini çeken bir uygulama olmayı başarmıştır.
Instagram bu ilgi sonucunda büyük bir sosyal paylaşım sitesi haline gelmiş ve milyonlarca kişi tarafından kullanılmaya başlanmıştır.
Instagramın büyümesindeki en büyük etkenlerden bir tanesi ülke genelide fotoğraf paylaşımının sevilmesi ve bu paylaşımları dilediğimiz gibi yapabilmemizdir.
Geçtiğimiz günlerde ise yapmış olduğu bir çok yenilik ilede kullanıcıların beğenisi kazanmış ve farklı kullanıcıları bünyesine katmıştır.
Şuanda 500 milyonu aşan kullanıcıya sahiptir.

Son yapmış olduğu yenilikler sonrasında bir takım güvenlik sorunları oluşmuştur. Bu sorunlar sonucunda kişilerin hesapları hacker'lar tarafından ele geçirilmeye başlanmıştır. Bu güvenlik sorununu fırsat bilen hacker'lar bu şekilde bir çok kişinin hesabını ele geçirmeyi yaygınlaştırmışlardır.

Instagram bu güvenlik sorunu fark edip hemen olaya müdahale etmiştir ve yeni sistemini hazırlayarak Instagram hesaplarını daha güvenli hale getirmeyi başarmıştır. Bu durum hacker'ları olumsuz etkilesede kullanıcılar tarafından takdir edilmiştir.

Peki bu yeni güvenlik önlemi nedir gelin hep beraber inceleyelim.    
Yeni güvenlik önlemleri sonucunda Instagram kullanıcısı hesabına kendi cihazı haricinde giriş yapmak istediği zaman giriş yapamayacaklar. Eğer giriş yapmak isterlerse Instagram kişinin kayıtlı olan cep telefonuna bir kod gönderecek bu şekilde kodu girip giriş yapacaktır.
Bu sayede hacher'lar hesabı ele geçirmek istedikleri zaman güvenlik kodu engeli ile karşı karşıya kalacaklar.

Bu sistem kullanılmaya başlandığından beri hesap çalınma vakaları oldukça azalmıştır.

Evet arkadaşlar bugün sizlerle Instagram güvenliği hakkında bilgiler vermeye çalıştım.
Umarım sizlere yardımcı olabilmişimdir.

Bir sonraki makalemde görüşmek dileğiyle.
Hoşçakalın, takipte kalın

Yorum yapmayı unutmayın   :)

Yorumlar