Instagram'da Hikaye Paylaşımı


  Merhaba arkadaşlar bugün sizlerle Instagram'ın yeni özelliklerinden birisi olan hikaye paylaşımı hakkında bazı bilgiler vermeye çalışacağım.

 İlk olarak Snapchat tarafından kullanılan ve bir anda dünyanın gündemine oturan milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılan hikayeler özelliği , Facebook tarafından Instagram'a aktarılmıştı.

 Instagram'da hikayeler özelliği paylaşıldıktan 24 saat sonra silinmesi şeklindedir. Paylaştığınız bir resim yada video 24 saat içerisinde silinmektedir. Bu özellik ilk olarak Snapchat tarafından kullanılsa da anılar özelliği artık Instagram'da da kullanılmaktadır.

 Sizde hikaye özelliğini kullanmak istiyorsanız ilk olarak Instagram uygulamanız son sürüm olmalıdır. Eğer ki sürümünüz son sürüm ise anı veya video paylaşabilirsiniz.


Anı ve video paylaşmak için ilk olarak Instagram hesabınıza giriş yapınız ardından ekranınızın sol üst köşesinde bulunan artı ikonuna tıklayınız. Açılan kamera ile artık fotoğraf veya video paylaşabilirsiniz. 

 Eskiden çektiğiniz fotoğraf ve videolarınızı paylaşmak için yapmanız gereken kamera sayfanızı açınız ardından açılan sayfanın altında bulunan Kütüphane butonuna tıklayınız.
 Açılan kütüphaneden istediğiniz anınızı paylaşabilirsiniz. Ekranı yukarı doğru kaldırarak hikayenizi kaç kişinin görüntülendiğini de öğrenebilirsiniz.


Evet arkadaşlar bugün sizlerle Instagram'da hikaye paylaşımı hakkında bahsetmeye çalıştım.

 Umarım sizlere yardımcı olabilmişimdir.

 Bir sonraki makalemde görüşmek dileğiyle...

Hoşçakalın, takipte kalın

Yorum yapmayı unutmayınız :)

Yorumlar