Instagramda Sahte Kullanıcı Sayısı



Merhaba arkadaşlar bugün sizlerle Instagram uygulamasında bulunan sahte hesapların miktarından bahsetmeye çalışacağım.

Sosyal paylaşım sitesi olarak bundan 5 yıl önce kullanıma sunulan Instagram milyonlarca kişi tarafından sevilerek kullanılmaya başlandı. Kullanılmaya başlamasından itibaren Instagram insanlarımızın büyük ilgi gösterdiği Instagram son zamanlarda en popüler uygulama haline geldi. Kullanımda her geçen gün artış göstermektedir.
Fakat Instagram kullanıcılarının artış göstermesiyle birlikte sahte hesap sorunu ortaya çıktı. Instagramda sahte hesap sayısında her geçen gün artış göstermesi sonucunda Instagram bu konu hakkında çalışmalara başlamıştır.



Geçtiğimiz senelerde aynı şekilde sahte hesaplar problemi vardı. Instagram geçtiğimiz senelerde bir çok sahte hesabı sildi fakat tekrar geçtiğimiz günlerde gündeme geldi. Instagram tekrar bir temizleme çalışmasına girdi ve yaptığı araştırmada sahte hesaplarda tekrar artış olduğunu tespit etti.

Sahte hesap sadece Instagramı değil Instagram kullanıcılarını da rahatsız etmiştir. Bunun içinde Instagram her fırsatta sahte hesap temizliği yapmaktadır. Yapılan bu temizlikler Instagram kullanıcılarını da rahatlatmaktadır. Çünkü bu kullanıcıların adına sahte hesaplar açılmaktadır.

Şuanda sahte hesapları engelleyen bir çalışma düşünen Instagram bu temizleme işinden kurtulmayı hedefliyor. Yapılan çalışmaların amacı sahte hesap açmak isteyenleri engelleyen bir çalışma olduğu gündeme gelmiştir.

Evet arkadaşlar bugün sizlerle Instagramda bulunan sahte hesaplar ile ilgili bilgiler vermeye çalıştım.
Umarım sizlere yadımcı olabilmişimdir.


Bir sonraki makalemde görüşmek dileğiyle.

Hoşçakalın, takipte kalın

Yorum yapmayı unutmayın   :)

Yorumlar