Fotoğraf Paylaşımı Yaparken 2 Kez Düşünün



Merhaba arkadaşlar bugün sizlerle Sosyal paylaşım sitelerinde yapılan fotoğraf paylaşımı ile ilgili bazı bilgiler vermeye çalışacağım.

Sosyal paylaşım siteleri günümüzde büyük önem kazanmıştır. Artık herkes tarafından kullanılmaya başlanılan sosyal paylaşım sitelerinde fotoğraf paylaşımı gittikçe yaygınlaşmaktadır. Kullanıcılar her anlarını kareleyip takipçileri ile paylaşmaktadırlar. 

Sosyal paylaşım sitelerinde gezinirken her türden paylaşım görmek mümkün. Bazen ne yazıkki istemediğimiz kötü içerikli fotoğraflar görebiliyoruz. Bu tür paylaşımların önüne ne kadar geçilmeye çalışılsada sık olmasada karşımıza çıkmaktadır. 
Bu tür fotoğrafları paylaşan kişiler içkili olabiliyor, dikkat etmiyor olabiliyor. Bir çok nedenden ötürü kötü içerikli paylaşım yapan kullanıcılar karşımıza çıkmaktadır.

Sosyal paylaşım siteleri bu tür kötü içerikli paylaşım yapan kişileri engellemek için çalışmalar yapmaktadır.

Bu tür paylaşım yapan dikkatsiz kişileri engellemek için sosyal paylaşım sitelerinden olan facebook bir çalışma yapmıştır. Facebook yapmış olduğu bu çalışma sayesinde kötü içerikli paylaşımların bir nebzede olsa önüne geçmeyi amaçlamıştır.





Peki facebookun bu çalışması nedir gelin hep beraber öğrenelim.
Facebook ta paylaşım yaparken resimi hazırladıktan sonra paylaşa basınca size resimi paylaşmakta emin olup olmadığınız ile alakalı sorular sormaktadır. Bu sayede dikkat etmeden yapmış olduğunuz bu paylaşımlara biraz daha dikkat ederek paylaşmanızı sağlamaktadır.
Bu tür paylaşımlara ısrarla devam eden kullanıcılar tespit edilip hesapları kapanma tehlikesine dahi girebilir. Bunun için sizlerde paylaşım yaparken 2 kez düşünün.

Bu tür çalışmaları diğer sosyal paylaşım siteleride yapmaktadır.

Evet arkadaşlar bugün sizlerle sosyal paylaşım sitelerinde fotoğraf paylaşımı hakkında bilgiler vermeye çalıştım.

Umarım sizlere yardımcı olabilmişimdir. 

Bir sonraki makalemde görüşmek dileğiyle.

Hoşçakalın, takipte kalın  

Yorum yapmayı unutmayın  :) 

Yorumlar