Dolandırıcılar Instagramda



Merhaba arkadaşlar bugün sizlerle Instagramda bulunan dolandırıcılar hakkında bilgiler vermeye çalışacağım.

Dolandırıcılar artık her yerde karşımıza çıkmaya başladı. Bu kişiler insanların iyi niyetlerini kötü yönde kullanmaktadırlar. Güncel olarak haberleri izlediğimizde bir çok dolandırıcı farklı yöntemlerle insanları kandırmaktadırlar. Son zamanlarda en çok kullanılan yöntem ise telefon dolandırıcıları olmuştur. Bu şekilde yüzlerce insanın yaşlı, genç ayırt etmeden dolandırmaktadırlar.

Bu dolandırıcılar her geçen gün farklı yöntemler geliştirmektedirler. Son olarakta Instagrama girmişlerdir. Instagram herkes tarafından kullanılan bir uygulama haline geldi. Bundan 5 yıl önce kullanıma sunulan Instagram milyonlarca kişi tarafıdan kullanılmaya başlanmıştır. Gün geçtikçe bu hesapları kullanım amacları farklılık göstermişlerdir. Kimileri Instagramı kişisel yani kendi fotoğraflarını paylaşmak için kullanıyor.Kimileri ise ürün satışı yapmak için yani satış amaclı kullanıyor.



Satış amaclı açılan sayfaların sayısı son zamanlarda artış göstermiştir. Dolandırıcılar işte bu aşamada devreye giriyorlar. Satış hesaplarının artmasıyla Instagramda bulunan dolandırıcıların sayısı artmaktadır.  Normal satış hesapları açarak insanları dolandırmaktadırlar.
Sizler beğendiğiniz bir ürünü satın alıyorsunuz ve bir ücret ödüyorsunuz bu dolandırıcılar ise size almış olduğunuz üründen alakasız bir ürün göndermektedir.

Sizler Instagramdan ürün satın alırken o sayfanın güvenilirliğini, tanınmışlığını yani o sayfa hakkında kesin bilgi edinmeye özen gösteriniz. Aksi takdirde sizde dolandırıcıların tuzağına düşebilirsiniz. 

Evet arkadaşlar bugün sizlerle Instagram dolandırıcıları hakkında bilgiler vermeye çalıştım.

Umarım sizlere yardımcı olabilmişimdir.

Bir sonraki makalemde görüşmek dileğiyle.

Hoşçakalın, takipte kalın

Yorum yapmayı unutmayın   :)  

Yorumlar