Instagram Paylaşımlarına Vergi



Merhaba arkadaşlar bugün sizlerle Instagramın vergilendirilmesi hakkında bazı bilgiler vermeye çalışacağım.

Sosyal paylaşım sitesi olan olarak kullanıma sunulan Instagram kendisininde tahmin edemeyeceği bir mesafe katetmiştir. Kullanıma sunulduğu günden bu zamana kadar büyük bir ilgi duyan sosyal paylaşım sitesi Instagram her geçen gün adını farklı kişilere duyurarak büyümeye devam etmektedir.
Bu büyümesindeki en büyük etken ise fotoğraf paylaşımı ile ilgili yapmış olduğu birbirinden güzel ve dikkat çekici yeniliklerdir. Bu yeniliklere son zamanlarda oldukça arttırarak daha ilgi çekici bir hale gelmiştir.

Aslında büyümesindeki başlıca etkenlerden bir tanesi facebook tarafından satın alınmasıdır. Facebook tarafından satın alındıktan sonra da gözle görülür bir yol almıştır. 
Son yapılan araştırmalara gör 500 milyon kullanıcıyı aşmıştır.

Bu kadar fazla kişi tarafından kullanılan Instagramın kullanım amacları kimilerine göre değişiklik göstermektedir.
Bunlardan bazıları kişisel hesaplardır bazıları satış hesaplarıdır bazıları ise herkes tarafından tanınmış popüler hesaplardır.

Bugün daha çok popüler hesaplara ağırlık vereceğiz. Instagramda bu tür hesaplar farklı sayfaların reklamlarını yayınlamaktadırlar. Bu hesaplar hem yaptıkları bu reklamlar için para almaktadır. Hemde reklamını yaptıklarını sayfaların tanıtımını yapmaktadır. Bu reklam verme işlemi büyük popülerlik kazanmış sayfalarda son zamanlarda artış göstermiştir. Bunun sonucunda bu tür reklam içerikli paylaşım yapan hesapların yaptıkları her paylaşımları vergiye bağlanmaktadır. 
Yani bu sayfalar yaptıkları paylaşımlardan para kazanıyorlar ve bu kazandıkları para için vergi ödemektedirler.
Bu uygulama kimileri için takdir edilmiş. Kimleri için ise hiç hoş karşılanmamıştır. 

Evet arkadaşlar bugün sizlerele Instagramda yapılan paylaşımların vergilendirilmesi hakkında bilgiler vermeye çalıştım. 

Umarım sizlere yardımcı olabilmişimdir.

Bir sonraki makalemde görüşmek dileğiyle. 

Hoşçakalın, takipte kalın

Yorum yapmayı unutmayın      :)  

Yorumlar