Instagram Neden Bu Kadar Kullanılıyor?



Merhaba arkadaşalar bugün sizlerle sosyal paylaşım sitesi olan Instagramın neden bu kadar çok kullanıldığı ile ilgili bilgiler vermeye çalışacağım.

Instagram çıktığı günden bu zamana kadar milyonlarca kişi tarafından sevilen bir fotoğraf paylaşım uygulaması haline gelmiştir. 

İnsanlar bütün anılarını ölümsüzleştirmek için yediği her yemeği, gezdikleri her mekanı kareleyip ölümsüzleştiriyor ve takipçileriyle paylaşıyor. 

Bu fotoğraf paylaşımı herkes tarafından çılgınlar gibi kullanıldığı için diğer kişilerde özenerek kendi paylaşımlarını sergileme istediği duymaktadırlar. 

Bu sosyal paylaşım sitesinde her gün 500 milyona yakın fotoğraf paylaşımı yapılmakta ve bu sayı her geçen gün artış göstermektedir.

Peki bu sosyal paylaşım sitesi olan Instagram kullanıcıları tarafından bu kadar ilgi görmesinin sebebi nedir gelin hep beraber öğrenmeye çalışalım.

Filtreleme uygulamaları

Facebook olsun twitter olsun bu sosyal ağlarda da fotoğraf paylaşımı yapılmaktadır fakat Instagramın popülerliğine hiç bir tanesi ulaşamamaktadır. Bunun sebebi ise Instagramın fotoğraf paylaşımına endeksli bir site olması. Bu uygulamada fotoğraflarınızın her türden filtreler uygulaya bilmektesiniz. Çeşit çeşit uygulamalarla fotoğraflarınızı tasarlaya biliyorsunuz. Bunun içinde Instagram diğer bütün sosyal ağların fotoğraf paylaşma özelliği ile önüne geçmeyi başarmıştır.

Popüler Olma İstediği

Milyonlarca kullanıcı bulunan Instagramda binlerce ünlü bulunmaktadır bunlardan bazıları Instagram aracılığı ile ünlü olmuş kişilerdir.
Bunu gören diğer kullanıcılarda da popüler olma isteği uyandırmaktadır ve bu kullanıcı popüler kişilerden ilham alarak popüler olmak için elinden geleni yapmaktadır.
Instagramda bu popülerlik arttığı için herkes tarafından sıkça kullanılan ve beğenilen bir uygulama haline gelmiştir.

Evet arkadaşlar bugün sizlerle Instagramın neden bu kadar kullanıldığı hakkında bilgiler vermeye çalıştım.
Umarım sizlere yardımcı olabilmişimdir. 

Bir sonraki makalemde görüşmek dileğiyle
Hoşçakalın, Takipte kalın 

Yorum yapmayı unutmayın :) 
 

Yorumlar