Facebook'ta Canlı Yayın Nasıl Yapılır ?




Merhaba arkadaşlar bugün sizlerle Facebook'ta nasıl canlı yayın yapılacağını anlatmaya çalışacağım.
Artık sizde Facebookta canlı yayın yapabilmektesiniz. Bu canlı yayın yapmak için öncelikle akıllı telefonunuzun olması gerekmektedir.

Twitter ile büyük bir yarış içerisinde olan Facebook rakibin canlı yayın uygulaması Periscope  için bu canlı yayın özelliğini kullanıcılarının hizmetine sunmuştur.

Peki facebook ta canlı yayın yapma özelliği nasıl kullanılmaktadır?
İlk olarak akıllı telefonlarınızda facebook uygulamasının olması gerekmektedir.
Sonraki adım ise facebook uygulamasını açmak bu uygulamayı açtık dan sonra ekranın sol üst köşesinde bulunan durum butonu tıklıyoruz ve karşımıza canlı video seçeneği çıkıyor bu seçeneğe tıklıyoruz ve canlı yayınımızı başlatmış oluyoruz. Tabiki sizin isteğiniz doğrultusunda canlı yayının başlığınıda belirleyebiliyorsunuz.

Bu canlı yayın uygulamasının amacı nedir?
Bu canlı yayın uygulamasının amacı bulunduğunuz yerin sizin facebook ta  bulunan arkadaşlarınız ile  canlı bir şekilde paylaşmanızı sağlamaktadır.

Bu uygulamayı kullanırken aynı zamanda canlı yayınınıza katılan arkadaşlarınızı görmektesiniz. Sizi izleyen kişiler sizin ile sadece yazı yazarak iletişim kurabilmektedirler. Sadece canlı yayın yapan kişi sesli olarak konuşabilmektedirler.

Yayınınıza girmesini istemediğiniz kişileride yayına girdikten sonra kendi istediğinize göre yayından çıkartabilmektesiniz.

Evet arkadaşlar bugün sizlerle facebookta nasıl canlı yayın yapılacağını anlatmaya çalıştık.
Umarız sizleri aydınlatıcı bilgiler verebilmişizdir.
Bir başka sosyal medya yazılarında görüşmek dileğiyle.
Hoşçakalın :)




Yorumlar