INSTAGRAM HESABI NASIL İŞLETME HESABI YAPILABİLİR ?

 Merhaba arkadaşlar bügün sizlerle Instagram hesabı nasıl işletme hesabı yapılabilir hakkında bazı bilgiler vermeye çalışacağım.

En sık kullanılan sosyal medya haline gelen Instagram'da hesabınız kişisel olarak gözükmektedir. Bu nedenle satış yaparken sorun yaşıyorsanız Instagram'ın yeni güncellemesi ile Instagram hesabınızı işletme hesabına çevirebilirsiniz. Bu özellik sayesinde kurumsal bir işletme görüntüsüne kavuşabileceğiniz gibi satışlarınızı da kolay bir şekilde yapabileceksiniz. Böylece Instagram'da yasal satış yapan firmalar arasına da girebilirsiniz.

INSTAGRAM HESABI NASIL İŞLETME HESABI YAPILABİLİR ?
  • Instagram hesabınızı işletme hesabı yapabilmek için ilk olarak kendi profilinize giriş yapmanız gerekmektedir. Daha sonra Profilinizin sağ üst kısmında bulunan üç nokta ikonuna tıklayarak seçenekler kısımına geliniz.
  • Seçenekler kısmında yer alan HESAP sekmesine tıklayarak burada yer alan "İŞLETME PROFİLİNE GEÇ" kısmına dokununuz.
  • Ekranda yer alan devam seçeneğini tıklayarak İşletme profilinizi oluşturmaya başlayabilirsiniz. İşletme profiliniz için işletmenize ait bir telefon numarası , internet adresi , ve mail adresi gibi bilgileri paylaşmanız gerekebilmektedir.
  • Bütün bilgileri doldurduktan sonra takipçileriniz hakkında bilgi alabilir, hangi yaş aralığında ve hangi kişilere hitap ettiğinizle ilgili istatistik verilerini gözden geçirebilirsiniz.
  • Instagram yenilenen bir özellikle birlikte sizden Facebook üzerinde bulunan sayfalarınızdan birine bağlanmanızı isteyecektir. Eğer Facebook üzerinde bir sayfanız yoksa hemen açmalısınız.Facebook sayfanızı ekledikten sonra bağlantılarınız Instagram paylaşımlarınızın üzerinde görünecektir.                                                                                                                                                    
  • Instagram hesabınızı işletme hesabına çevirdikten sonra mutlaka hesabınızın ‘’Herkese Açık’’ konumda olmasına dikkat etmelisiniz. Eğer özel hesap şeklinde görünüyorsanız bu durum nedeniyle işletme hesabınız onaylanmayacak ve özel hesap olarak kalmaya devam edecektir. Eğer işletme hesabından vazgeçmek istiyorsanız yine aynı şekilde ayarlar kısmından ‘’Tekrar Kişisel Hesaba Geçiş Yap’’ sekmesine dokunarak bütün bağlantıları kaldırabilir ve işletme hesabından çıkışınızı gerçekleştirebilirsiniz. İşletme hesaplarında satış yaparken daha güvenilir olacağınız gibi çeşitli istatistik verilerine de ulaşabileceğiniz için avantajlı bir kullanım elde edebilirsiniz.

Evet arkadaşlar bugün sizlere Instagram hesabı nasıl işletme hesabı yapılabilir hakkında bahsetmeye çalıştım.

Umarım sizlere yardımcı olabilmişimdir.

Bir sonraki makalemde görüşmek dileğiyle...

Hoşçakalın 😊

Yorumlar