Instagram ve Twitter Farkı



Merhaba arkadaşlar bugün sizlerle Instagram ve Twitter'ın en belirgin farkından bahsetmeye çalışacağım.

Sosyal paylaşım siteleri hayatımızda büyük bir yere sahiptir. Neredeyse herkezin hayatınında yer alan sosyal paylaşım siteleri kendi içlerinde farklı kullanımları mevcuttur.

İlk olarak Instagram ile ilgili kısa bir bilgi vermek istiyorum.
Instagram fotoğraf paylaşımında bir numaralı hale gelmiştir. Yapmış olduğu yenilikler ile fotoğraf paylaşımına teşvik etmektedir.
Bu şekilde kullanıma sunulduğu günden bu zamana kadar 500 milyon kulanıcıyı aşan bir kitleye sahiptir. Fotoğraf paylaşımında hiç rakibinin gözünün yaşına bakmamaktadır. Yapmış olduğu bazı yenilikler ilede diğer sosyal paylaşım sitelerine rakip olmuştur.



Twitter ise genelikle yazı paylaşılan, resim paylaşılan fakat Instagram gibi fotoğraf paylaşımında bir popülerlik yakalayamamıştır. Genellikle haber içerikli ya da gündem ile ilgili yazılar paylaşılmaktadır. Yapılan araştırmalar sonucunda da sosyal medya sitelerinde haber zirvesini elde bulundurduğu açıklanmıştır. Yani en çok haber paylaşılan sosyal paylaşım sitesi.

Instagram ve Twitter her zaman birbirlerine rakip olmuşlardır. Bu rekabette her zaman Instagram önde olmuştur ve olmayada devam etmektedir. Instagram ve Facebook anlaşarak aynı çatı altında barınma kararı aldıktan sonra güçlerini birleştirip isimlerini sosyal medya sıralamalarında birinci sıralara yazdırmışlardır. Bu birliktelik Twitter olumsuz bir şekilde etkilemiş ve sosyal medya sıralamalarında büyük gerilemeler yaşamasına sebep olmuştur.

Evet arkadaşlar bugün sizlerle Instagram ve Twitter'ın en belirgin farklarından bahsetmeye çalıştım umarım sizlere yardımcı olabilmişimdir.

Bir diğer sosyal medya ile alakalı makalemde görüşmek dileğiyle.
Hoşçakalın, takipte kalın.

Yorum yapmayı unutmayın.     :) 

Yorumlar